Edit This Menu

Raparperi-rahkapalat.

Kesän ensimmäinen raparperipiirakka! : ))


Ohje löytyy blogistani entuudestaan, täältä

Kuvat ei todellakaan ole nyt parhaasta päästä... :--D Mutta tää on aivan ihanaa! Ehdottomasti yks mun lemppari-raparperiohjeista. Ei todellakaan montaa päivää kerinnyt jääkaapissa seistä ;) Tää on niin hyvää ja mehevää!

Tuon alkuperäisen, Tee hyvä kakku -kirjasta peräisin oleva ohjeen, suunnilleen puolitin tällä kertaa kun tein tämän vaihteeksi 24-senttiseen irtopohjavuokaan. 

Tuossa murupäällisessä sössin vähäsen... Laitoin vahingossa liikaa vettä taikinaa tehdessä, niin kaikki murumaisuus katosi, ja se piti sitten laittaa piirakan päälle tuommoisina epämääräisinä köntteinä :D Makuun se ei kuitenkaan vaikuttanut, onneksi! Tässä kuva siitä päällisestä:


RAPARPERI-RAHKAPALAT 
(NOIN 20 PALAA)

POHJA:
175 g margariinia
1½ dl sokeria
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

RAPARPERIHILLOKE:
500 g (n. 4 vartta) raparperia
tilkka vettä
1 dl sokeria

TÄYTE:
500 g maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 munanvalkuainen
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
½ dl raperperimehua kattilasta

Vuoraa uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota rasva ja sokeri. lisää joukkoon keltuainen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.

Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä ja painele taikina uunivuoan pohjalle.

Puhdista raparperit ja pilko ne kattilaan. Lisää tilkkanen vettä + sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä raparperihilloke hautumaan kannella peitettynä noin 15 minuutiksi.

Levitä hilloke vuokaan piirakkapohjalle. Säästä liemi täytteeseen.

Sekoita rahkatäytteen kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan raparperi-hillokkeen päälle ja murustele loppu taikina täytteen päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä piirakasta suorakaiteen muotoisia paloja, esimerkiksi.