Äitini nimppareille leipaisin tätä monessa blogissa kehuttua Paholaisen piirakkaa viime viikonloppuna. Ohjeitakin oli monenlaisia, mutta minä mukaani nappasin tällaisen ohjeen Open Café -blogista, joten suurkiitokset siis sinneppäin! :)
Tämä piirakka oli tosi helppo tehdä! Ja pohjataikina oli mukavan erilainen valmistaa, sillä toisin kuin tämäntapaisissa piirakoissa yleensä, kuiviin aineisiin sekoitettiin muut aineet. Kuivia aineita ei siis lisätty vasta lopuksi esimerkiksi munavaahtoon, kuten yleensä. Eikä vaahdon laskeutumista tarttenut pelätä... kuten yleensä :D
Ja voi miten hyvää tämä oli! Piirakka oli tosi hyvää ja mehevää ilman kuorrutustakin, mutta kuorrutus antoi ihanan pirtsakan lisämaun ja sopi tähän just täydellisesti. : ) Oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohje, ei ole syyttä kaikki tätä kehuneet!
Tässäpä se ohje sitten:
PAHOLAISEN PIIRAKKA
Tämä piirakka oli tosi helppo tehdä! Ja pohjataikina oli mukavan erilainen valmistaa, sillä toisin kuin tämäntapaisissa piirakoissa yleensä, kuiviin aineisiin sekoitettiin muut aineet. Kuivia aineita ei siis lisätty vasta lopuksi esimerkiksi munavaahtoon, kuten yleensä. Eikä vaahdon laskeutumista tarttenut pelätä... kuten yleensä :D
Ja voi miten hyvää tämä oli! Piirakka oli tosi hyvää ja mehevää ilman kuorrutustakin, mutta kuorrutus antoi ihanan pirtsakan lisämaun ja sopi tähän just täydellisesti. : ) Oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohje, ei ole syyttä kaikki tätä kehuneet!
Tässäpä se ohje sitten:
PAHOLAISEN PIIRAKKA
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
50 g margariinia
2½ dl vettä
3 kananmunaa
Kuorrutus:
500 g (8 dl) tomusokeria
70 g margariinia
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
reilusti Marianne-rouhetta
Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja vesi. Vatkaa 2 minuuttia.
Lisää vielä joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä 2 minuuttia.
Ripottele pellille Mariannerouhetta. Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
50 g margariinia
2½ dl vettä
3 kananmunaa
Kuorrutus:
500 g (8 dl) tomusokeria
70 g margariinia
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
reilusti Marianne-rouhetta
Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja vesi. Vatkaa 2 minuuttia.
Lisää vielä joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä 2 minuuttia.
Ripottele pellille Mariannerouhetta. Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.