Sain suuren kunnian leipoa ystäväni äidin syntymäpäiville kaksia erilaisia keksejä, tummia ja vaaleita, kumpaakin laatua reilu 100 kpl.
Onnea vielä synttärisankarille! :)
Lisäksi sain kunnian tehdä juhliin täytekakut.
Mutta niistä lisää seuraavassa kirjoituksessani ;)
Tässä ensteksi tummat keksit. Ohje on kirjasta Seitsemän sortin leivonnaiset ja löytyy sieltä nimellä Märtan suklaaviipaleet.
Onnea vielä synttärisankarille! :)
Lisäksi sain kunnian tehdä juhliin täytekakut.
Mutta niistä lisää seuraavassa kirjoituksessani ;)
Tässä ensteksi tummat keksit. Ohje on kirjasta Seitsemän sortin leivonnaiset ja löytyy sieltä nimellä Märtan suklaaviipaleet.
MÄRTAN SUKLAAVIIPALEET (n. 60 kpl)
200 g margariinia tai voita
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
Voiteluun ja koristeluun:
1 kananmuna
raesokeria
Sekoita kaikki ainekset notkeaksi taikinaksi.
(Margariinin voi sulattaa).
Jaa taikina 6 osaan ja leivo ne tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperoidulle pellille. Taputa kevyesti matalammiksi. Voitele tangot rikkivatkatulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15 min.
Leikkaa tangot LÄMPIMINÄ vinoiksi, noin 2 cm leveiksi viipaleiksi.
(Jos keksit kerkiävät jäähtyä, on vaikea enää saada leikatuksi siistejä paloja).
* * * * * *
Lisäksi leipaisin wilhelmiinojen tapaisia vaaleita keksejä. :-)