MENU

Juustoinen peltileipä.

Tämä leipä on helppo ja suht' nopea tehdä. Hyvääkin lisäksi. ;) Ja hyvä vaihtoehto, jossei jaksa vaikkapa muotoilla sämpylöitä, mutta omatekoista leipää tekisi silti mieli. Tässä ohjeessa taikina vain levitetään pellille.

Tämä resepti löytyy blogistani jo entuudestaankin, täältä. Mutta tällä kertaa muuntelin ohjetta hieman, ja ajattelin kirjoittaa tähän muunnellun versioni.

Nää peltileivät on mun suosikkejani heti sämpylöiden jälkeen :p


JUUSTOINEN PELTILEIPÄ


½ l maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
3 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
pieni loraus rypsiöljyä
oman maun mukaan juustoraastetta (eli mun tapauksessani PALJON!)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. (Itse olen myös juustoraasteen lämmittänyt samalla maidon seassa). Liuota hiiva maitoon. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina sen päälle ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle hiukan kaurahiutaleita.

Kohota leipää ilman leivinliinaa noin 20 minuuttia. Paista 200-225 asteessa hieman keskitason alapuolella noin 15 min, kunnes leipä on kypsää. Anna leivän jäähtyä hiukan ja leikkaa sitten reiluiksi ruuduiksi.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More