Oon aina tykännyt juustosarvista tosi paljon. Pitkään aikaan niitä ei oo tullutkaan tehtyä, mutta nyt iski taas semmonen fiilis että pakko saada näitä :D
Kaivoin siis esille luotto-ohjeeni, jolla aina oon juustosarvet tehnyt. Ohje on talouskoulussa käyttämästämme kirjasta Ruoanvalmistuksen taito.
JUUSTOSARVET
4 dl jauhoja ( esim. vehnä- tai grahamjauhoja, leseitä, vehnänalkioita)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl juustoraastetta
2 rkl öljyä
2 dl kermaviiliä
Täyte:
1 dl juustoraastetta
ja siihen noin puolet kananmunasta, josta toinen puolikas käytetään sarvien voitelemiseen
(itse laitoin osaan juuston lisäksi täytteeksi hieman kinkkua)
1. Kuiviin aineisiin lisätään öljy ja kermaviili.
2. Taikina jaetaan kahteen osaan, jotka kaulitaan pyöreiksi levyiksi, halkaisijaltaan noin 25 cm.
3. Levyt jaetaan taikinapyörällä 8 osaan, jotka täytetään ja kierretään sarviksi.
4. Voidellaan munalla ja paistetaan 225 asteessa noin 15 min.
NAM! : )
4 dl jauhoja ( esim. vehnä- tai grahamjauhoja, leseitä, vehnänalkioita)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl juustoraastetta
2 rkl öljyä
2 dl kermaviiliä
Täyte:
1 dl juustoraastetta
ja siihen noin puolet kananmunasta, josta toinen puolikas käytetään sarvien voitelemiseen
(itse laitoin osaan juuston lisäksi täytteeksi hieman kinkkua)
1. Kuiviin aineisiin lisätään öljy ja kermaviili.
2. Taikina jaetaan kahteen osaan, jotka kaulitaan pyöreiksi levyiksi, halkaisijaltaan noin 25 cm.
3. Levyt jaetaan taikinapyörällä 8 osaan, jotka täytetään ja kierretään sarviksi.
4. Voidellaan munalla ja paistetaan 225 asteessa noin 15 min.
NAM! : )