MENU

Lakritsihyydykekakku : )

Lupasin testata jotakin mulle ihan uutta kakkua, jos Kakkuparatiisin Facebook-sivulla menee rikki 100:n fanin raja. Ja sehän sitten meni rikki jo tuossa jokin aika sitten, joten viime viikolla sitten päädyin sen kunniaksi kokeilemaan Ewelyn's Cakeheaven -blogista löytämääni lakritsihyydykekakkua.

Ja voi nam että olikin hyvää! Tosi makeaa, kun laitoin lakua hieman enemmän kuin ohjeessa oli, mutta herkkua joka tapauksessa : )

Tässäpä siis virtuaalikakkua teille kaikille 100:n Facebook-fanin kunniaksi! Suuret kiitokset kaikille, olen todella otettu ja iloinen moisesta kunniasta, että näin monet ihmiset Kakkuparatiisia fanittavat! Kiitos paljon jok'ikiselle teistä, tää lämmittää mieltä tosi paljon♥ Ja samoten suurkiitos jokaiselle muutenkin täällä vierailleelle! : )

Vähän sävelsin omiani tässä ohjeessa, mm. yritin marmoroida tuon pinnan, mutta eipä lopputulos ollutkaan sellainen kuin olin suunnitellut... :D Rakennekkaan ei oikein onnistunut, juurikin tuon marmoroinnin takia. Lisäksi koristelin tämän kakun kyllä, mutta se koristelukin epäonnistui :DDD Joten laitoin sitten tämän kuvan joka on otettu jo ennen koristelua.

Tässä teille kuitenkin Ewelyn's Cakeheavenin alkuperäinen ohje.


LAKRITSIHYYDYKEKAKKU

1 prk Flora vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl lakritsikastiketta
4 kpl Kick-patukoita
4 liivatelehteä
1 dl tomusokeria
vaniljasokeria

Murskaa keksit hienoksi joko muovipussissa tai monitoimikoneella. Sulata rasva ja yhdistä keksimurujen kanssa. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksi-rasvaseos pohjalle. Myös ohut kakkupohja käy pohjaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata Kick-patukat kattilassa ja sekoita ne lakritsikastikkeen joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi. Lisää joukkoon lakritsikastike, johon olet jo lisännyt sulatetut Kick-patukat. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan pieneen vesitilkkaan. Kaada liivateseos tuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen massan joukkoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle, koristele lakritsikastikkeella ja anna hyytyä mielellään yön yli.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More