Lupasin testata jotakin mulle ihan uutta kakkua, jos Kakkuparatiisin Facebook-sivulla menee rikki 100:n fanin raja. Ja sehän sitten meni rikki jo tuossa jokin aika sitten, joten viime viikolla sitten päädyin sen kunniaksi kokeilemaan Ewelyn's Cakeheaven -blogista löytämääni lakritsihyydykekakkua.
Ja voi nam että olikin hyvää! Tosi makeaa, kun laitoin lakua hieman enemmän kuin ohjeessa oli, mutta herkkua joka tapauksessa : )
Tässäpä siis virtuaalikakkua teille kaikille 100:n Facebook-fanin kunniaksi! Suuret kiitokset kaikille, olen todella otettu ja iloinen moisesta kunniasta, että näin monet ihmiset Kakkuparatiisia fanittavat! Kiitos paljon jok'ikiselle teistä, tää lämmittää mieltä tosi paljon♥ Ja samoten suurkiitos jokaiselle muutenkin täällä vierailleelle! : )
Vähän sävelsin omiani tässä ohjeessa, mm. yritin marmoroida tuon pinnan, mutta eipä lopputulos ollutkaan sellainen kuin olin suunnitellut... :D Rakennekkaan ei oikein onnistunut, juurikin tuon marmoroinnin takia. Lisäksi koristelin tämän kakun kyllä, mutta se koristelukin epäonnistui :DDD Joten laitoin sitten tämän kuvan joka on otettu jo ennen koristelua.
Tässä teille kuitenkin Ewelyn's Cakeheavenin alkuperäinen ohje.
1 prk Flora vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl lakritsikastiketta
4 kpl Kick-patukoita
4 liivatelehteä
1 dl tomusokeria
vaniljasokeria
Murskaa keksit hienoksi joko muovipussissa tai monitoimikoneella. Sulata rasva ja yhdistä keksimurujen kanssa. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksi-rasvaseos pohjalle. Myös ohut kakkupohja käy pohjaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata Kick-patukat kattilassa ja sekoita ne lakritsikastikkeen joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi. Lisää joukkoon lakritsikastike, johon olet jo lisännyt sulatetut Kick-patukat. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan pieneen vesitilkkaan. Kaada liivateseos tuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen massan joukkoon.