MENU

Banaani-suklaatiikerikakku.

Mun on jo pitkään pitänyt kokeilla uutta kuivakakkuvuokaani! Eilen viimeksi kun olisi ollut aikaa ja inspistä leipoa, niin oliko jääkaapissa kananmunia? -NO EI. Ja kerkisinkö enää kauppaan niitä ostamaan? -NO EN :D

Tänään sitten kävin kaupassa ja pääsin viimein leipomaan! Tällaisen vähän erilaisen tiikerikakun ohjeen löysin vanhoista reseptivarastoistani. Eikä kyl ole mitään hajua mistä tämä ohje on peräisin :D

Tästä ei kuitenkaan tullut läheskään niin hyvää kuin odotin. :( Sitruunaa oli mun mielestä liikaa, ja kaakaota puolestaan liian vähän. Ehkäpä suklaarouhetta voisi laittaa? Oli jotenkin tosi laimean makuista ja liian hapanta.

Siitä huolimatta tämänkin kakun tänne laitan,
koska eihän aina voi onnistua vaikka miten haluaisikin. ;D

Mutta jos joku tätä ohjetta kokeilee, niin älkää laittako liikaa sitruunaa!


BANAANI-SUKLAATIIKERIKAKKU

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. ½ dl maitoa

Banaanitaikina:
2 dl soseutettua banaania
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua

Suklaataikina:
2 rkl kaakaojauhetta
n. ½ dl vahvaa kahvia

Voitele ja jauhota n. 1,8 litran vuoka. Soseuta valmiiksi odottamaan myös banaanit, ja lisää banaanisoseen joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.

Vatkaa pehmeä (nimenomaan pehmeä, EI sulatettu) rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot + leivinjauhe, ja siivilöi ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Ota taikinasta erilleen noin 1/3 toiseen kulhoon. Lisää banaanisose isompaan taikinamäärään, ja kaakaojauhe + kahvi siihen pienempään jonka otit erilleen. Levitä taikinat kerroksittain kakkuvuokaan, niin että ainakin pohjalle ja pinnalle tulee vaalea taikina.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla reilu tunti. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

* * * * * * *

Kun tuo kakku oli niin pettymys, niin leivoin sitten vielä illemmalla toisen kuivakakun josta ainakin takuulla tykkään, nimittäin ikisuosikkini: banaanikakun!

Tämä löytyy blogistani jo useampaankin kertaan, ohje täältä.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More