MENU

Kuohkean keveä vadelmavaahto.

Kakkuilusta on nyt ollut hieman taukoa, mutta tämmöistä herkkua tein koulussa jälkkäriks. Oli tosi hyvää ja ihanan kuohkeaa! Minun makuuni vain olisi saanut vadelmia olla vielä enemmänkin, sillä rakastan niitä ;D

Ohje on meidän Kokin käsikirjasta.

Kuvasta kiitän taas ihanan puhelimeni kameraa, huoh...



VADELMAVAAHTO (n. 5:lle)

100 g valkuaista (eli noin 2-3:n munan valkuaiset)
vähän reilu 50 g tomusokeria (eli noin vajaa 1 dl)
2 dl kermaa
110 g vadelmia (itse olisin laittanut enemmänkin)
sokeria tarvittaessa

Paseeraa vadelmat, eli painele ne siivilän läpitte niin, että siemenet jäävät siivilään. Vaahdota kerma ja puolet tomusokerista aika napakaksi vaahdoksi, ja laita vaikka jääkaappiin odottelemaan.

Vatkaa valkuaiset ja loput tomusokerista kovaksi vaahdoksi. Niin kovaksi, että se pysyy kulhossa kun sen kääntää ylösalaisin. Sekoita kermavaahtoon valkuaisvaahto ja siivilöidyt vadelmat. Tarkista makeus ja lisää sokeria tarvittaessa. Annostele, (koristele), ja tarjoile mahdollisimman nopeasti, ettei vaahto laskeudu. Vaahto kestää kuitenkin noin ½-1 h.

Jos vaahdosta haluaa pysyvämpää, niin voi lisätä sekaan myös liivatetta.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More