Ohjeeni ehkä sotii yleisiä juustokakun tekemisperiaatteita vastaan, esim. vatkaan melkein valmiin kerman sekaan vaan kaikki muutkin ainekset, enkä mitenkään varovasti niitä keskenään yhdistele. :D Mua ei haittaa vaikkei rakenne niin kuohkea olisikaan, kun rakenteessa ei kuitenkaan ole mitään vikaa!
"Vasta kun tietää säännöt, voi rikkoa niitä" totesi lukiovuosina äidinkielenopettajamme äikän tunnilla, samaa olen soveltanut myös leivontaan! ;)
Tämän aurinkoisen ja keväisen kakun myötä toivottelen kaikille lukijoilleni
IHANAA PÄÄSIÄISTÄ!
VANILJAINEN PERSIKKA-JUUSTOKAKKU
POHJA:
100 g voita
16 kpl digestive-keksejä
ripaus kardemummaa
TÄYTE:
6 liivatetta
vajaa ½ dl persikkatölkin lientä
n. 250 g säilykepersikkaa
200 g vaniljatuorejuustoa
vajaa 100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
vajaa ½ dl sitruunamehua/sitrus-, manteli- tms. likööriä
2.5 dl flora vispiä
½ dl vaniljakreemijauhetta
vajaa 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
PÄÄLLE:
1 prk Piltti-mangososetta
1 rkl sokeria
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulan rasvan kanssa. Sekoita kardemumma joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja pistä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen esimerkiksi syvälle lautaselle.
Soseuta persikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi, ja lisää sekaan sitruunamehu.
Vatkaa kerma (Flora vispi) + sokerit vaahdoksi, ja lisää sekaan loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Vatkaa sähkövatkaimella sekaan myös vaniljatuorejuusto, maustamaton tuorejuusto sekä vaahtoutuva vaniljakastike.
Puristele liivatteista vedet pois ja sulata ne kiehuvaan persikkaliemeen. Valuta täytteen sekaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. Kaada seos torttupohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin.
Kun täyte on tarpeeksi hyytynyt, avaa Piltti-purkki ja lisää sokeri sinne. Sekoita tasaiseksi, ja levitä kakun päälle. That's it! :)