MENU

Omena-ansa. You'll be trapped...

Tämä on yksi parhaista omenapiirakoista joita tiedän : )

On tosi herkkua, varmaan muhevin ja mehevin omppupiirakka mitä tiedän, täytteeseen tulevan rahkan ja pohjataikinaan tulevan vaniljajogurtin ansiosta. Näin syksystä, kun omasta puustakin alkaa saada omenoita, niin omppupiirakat on kyllä ihan must.♥

Ohje on napattu alunperin Pirkasta, mutta olen tähän kirjoittanut omani, hieman muokatun versioni.

Tarkoituksena oli tuohon kuvaa varten saada vaniljakastike nätisti, mutta se olikin vähän liian löysää ollakseen kuvauksellista... :D

Mutta ajatus on tärkein!

OMENA-ANSA


POHJA:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia

Puoleen pohjataikinasta lisätään
:
  • 1 prk (n. 150 g) vaniljajogurttia
  • 1 muna

PÄÄLLE:
  • 1/2 l omenakuutioita (esim. granny smith)
  • kanelia
  • 1 tlk maitorahkaa
  • 1 tlk valion vaniljarahkaa
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa

PINNALLE
:
  • 1/2 pohjataikinan muruseosta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm).

Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle.

Sekoita keskenään rahkat, vaniljakreemijauhe, kananmunat ja sokeri. Ripottele omenakuutioiden päälle kanelia oman maun mukaan (eli mulle toooosi paljon!).

Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa mielellään kokonaan jäähtyneenä (lämpöisenä ei ole hyvää, maut eivät pääse oikeuksiinsa).

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More