MENU

Kinkku-fetahyrrät, joista ei sitten hyrriä tullutkaan... :D

Alkoipa hirveästi tekemään mieli kinkku-fetahyrriä, joita olen tehnyt monta vuotta sitten viimeksi. Mukava pieni suolainen välipala vaikkapa :)

Ohje löytyy blogistani jo ennestään, täältä. Alkuperäinen ohje näihin herkkuihin sen sijaan on Sekasopan Marien.

Nämä eivät ihan onnistuneet viime kerrallakaan, ja eivätpä onnistuneet nyttenkään, haha... :--D

Teen näköjään aina sen mokan näissä, että kaulin taikinan liian ohueksi levyksi, ja sitten rullaksi pyörittäessä se menee rikki, eikä siitä saa enää leikattua siistejä paloja ollenkaan vaikka jauhoja käyttäiskin apuna. Niin kävi tälläkin kertaa, sain leikattua vain epämääräisiä kökkösiä, jotka hajosi joka suuntaan :D Nää on kaikkea muuta paitsi hyrriä!

Mutta ei se ole niin justiinsa. :-D Välillä pitää epäonnistua, jotta voi taas oppia jotakin uutta. Ja sitäpaitsi eipä tuo epämääräinen muoto makuun mitään vaikuta kuitenkaan... ;)

Tässäpä se ohje sitten. Älkää työ tehkö samanlaisia kökkösiä kuin minä! :D

* * * * * * * * *

KINKKU-FETAHYRRÄT

2 dl vettä
2/3 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa

TÄYTE:
1/2 dl tomaattipyrettä
1 pss kinkkusuikaleita (250 g)
1/2 sipuli freesattuna (=kuullotettuna)
100 g fetajuustoa pieneksi murustettuna
halutessasi juustoraastetta ja oliiveja

Lämmitä vesi kulhossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää öljy ja suola. Yhdistä jauhot ja kuivahiiva. Lisää jauhot lusikalla sekoittaen ja alusta käsin valmiiksi, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. (Noin 30 min).

Kauli jauhotetulla alustalla isoksi noin pellin kokoiseksi levyksi. Levitä tomaattipyrettä pohjan päälle. Ripottele kinkku ja kuulotettu sipulisilppu tasaisesti. Pilko feta pieneksi muruksi ja ripottele tasaisesti päälle. Jos haluat, voit vielä laittaa hieman juustoraastetta ja/tai pieneksi pilkottuja oliiveja. Kääri levy rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä, sahaavalla liikkeellä noin 1 1/2 - 2 cm paksuisia siivuja. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille, leikkauspinta ylöspäin. Voit hieman kohennella ja muotoilla hyrriä käsin pyöreämmäksi tarvittaessa.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More