MENU

Mango-juustokakku.

Mangojuustokakku taitaa löytyä melkein jokaisesta leivontablogista ...ja jossei ihan jokaisesta, niin joka toisesta ainakin. Eikä mikään ihme! Kyseessä on fantastinen kakku, joka on paikkansa todella ansainnut.

Isänpäiväksi tällainen tuli tehtyä, maailman parhaalle isälleni :) Todella herkullinen kakku, ihanan hedelmäinen ja kertakaikkiaan aivan ihanan makuinen!

Tämän kakun ohje on varmaan ala-asteella jostain mainoslehtisestä leikattu, kun ohjeen reunassa lukee Myllyn Paras. Tämä on vain omin sanoin kirjoitettu, sillä alkuperäinen ohje on vähän sekava. Itse tykkään tästä todella paljon!

MANGO-JUUSTOKAKKU (n. 10-15:lle)

POHJA:
1 pkt Myllyn paras suklaa- tai kauramurotaikinaa (itse tein oman pohjan digestive-kekseistä ja sulatetusta rasvasta)

TÄYTE:
6 liivatetta
½ dl mangotölkin lientä
1 tlk säilykemangoa soseena (n. 250 g/400g)
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua/sitrus-, manteli- tms. likööriä
4 dl kuohukermaa

PÄÄLLE:
3 dl mangososetta (itse käytän Pilttiä)
4 liivatetta

Painele sulanut taikina irtopohjavuoan pohjalle. Esipaista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. (Tätähän tosin ei tehdä, jos tekee oman keksipohjan).

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää tuorejuuston sekaan soseutettu mango + muut maustavat ainekset, paitsi ei mangotölkin lientä. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja yhdistä se varovasti juusto-mango- seokseen. Puristele liivatteista vedet pois ja sulata ne kiehuvaan mangoliemeen. Valuta täytteen sekaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. Kaada seos torttupohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin.

Kun täyte on tarpeeksi hyytynyt, tehdään päällinen. Liivatteet liotetaan ensin kylmässä vedessä. Puristetaan vedestä pois ja sulatetaan ne erilleen otettuun pieneen määrään mangososetta, joka on kuumennettu. Sitten lisätään loppu sose joukkoon, sekoitetaan hyvin ja levitetään täytteen päälle tasaisesti. Levitettävä kiille ei saa kuitenkaan olla yhtään kuumaa! Annetaan hyytyä, mieluiten yön ylitse.

Koristele niin lähellä tarjoilua kuin mahdollista.

* * * *

"Jolla ei ole päämäärää, ei kylläkään eksy,
mutta ei tule myöskään perille,
sillä hänellä ei ole mitään minne tulla."

-Axel Fredenholm-


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More