Nyt onkin hetki mennyt ilman juustokakkujen tekemistä, joten tämä oli oikein ihana toive toteuttaa.
Tein samalla näitä kaksin kappalein, toisen meille kotiin ja toisen vei äitini työpaikalleen herkuteltavaksi. Murustakaan kuulemma ei jäänyt jäljelle, vaan kakku oli nopeasti huvennut ;) Mukavaa että maistui !
Tämä kuva on meidän kotiin jääneestä kakusta, sillä äiti vei vuoassa sen toisen kakun enkä saanut siitä oikein hyvää kuvaa mitenkään. Samanlailla koristeltu ja samannäköinen oli kuin tämäkin.
NAM ! Oli aivan ihanaa :p Niin raikasta, hedelmäistä ja herkullista. Rakennekkin oli oikein onnistunut. Kehuja sai kovasti ja oltais voitu vaikka koko kakku syödä kerralla, jos vain maha olisi vetänyt.
* * * * *
Tämä on tehty blogistani jo löytyvällä ohjeella jolla aina mangojuustokakun teen, ohje tässä.
Laitan ohjeen linkistä huolimatta vielä tähän,
sillä tein siihen joitakin omia muutoksia.
MANGO-JUUSTOKAKKU
POHJA:
100 g voita
16 kpl digestive-keksejä
ripaus kardemummaa
TÄYTE:
5 liivatetta
½ dl mangotölkin lientä
n. 1-2 dl vaniljakreemijauhetta
1 tlk säilykemangoa soseena (n. 250 g/400g)
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua/sitrus-, manteli- tms. likööriä
4 dl kuohukermaa
PÄÄLLE:
3 dl mangososetta (itse käytän Pilttiä)
3-4 liivatetta
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulan rasvan kanssa. Sekoita kardemumma joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja pistä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää tuorejuuston sekaan (sauvasekoittimella soseutettu) mango + muut maustavat ainekset, paitsi ei mangotölkin lientä. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa, lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe ja yhdistä se varovasti juusto-mango- seokseen. Puristele liivatteista vedet pois ja sulata ne kiehuvaan mangoliemeen. Valuta täytteen sekaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. Kaada seos torttupohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin.
Kun täyte on tarpeeksi hyytynyt, tehdään päällinen. Liivatteet liotetaan ensin kylmässä vedessä. Puristetaan vedestä pois ja sulatetaan ne erilleen otettuun pieneen määrään mangososetta, joka on kuumennettu. Sitten lisätään loppu sose joukkoon, sekoitetaan hyvin ja levitetään täytteen päälle tasaisesti. Annetaan hyytyä, mieluiten yön ylitse.
Koristele niin lähellä tarjoilua kuin mahdollista.
* * * * *
Sain muuten viimein tilaamani ja malttamattomana odottamani uuden Hellapoliisi -kirjan! Heti kun jokunen viikko sitten näin tästä mainoksen, niin en edes huomannut kun olin jo laittanut sen tilaukseen menemään, "Tää on pakko saada heti" :-D
Aivan ihana reseptikirja, josta löytyy Hellapoliisin parhaimpia reseptejä yksissä kansissa. Aivan täydellinen ostos! Monipuolisempaa, selkeämpää ja ihanampaa kotiruokaa ja herkkuja sisältävää reseptikirjaa saa hakea.
Olen jo monta vuotta seuraillut Hellapoliisin nettisivustoa, ja monet ohjeet sieltä nappaissut ja hyväksi todennut. Itse asiassa se on melkein aina ensimmäinen sivusto, joka tulee mieleen kun pitäisi löytää jokin herkullinen ja varmasti toimiva ohje.
Suuret kiitokset Katille tästä loistavasta kirjasta sekä blogista! : )