MENU

Suklaarahkakakku marmorikuvioin ...Tai ainakin melkein marmorikuvioin :-D

Lupasin poikaystävälleni leipaista jotakin suklaista ja hyvää, siispä kaivelemaan esille kaikki suklaiset ohjeet. Mikä valinnanvaikeus siinä olikaan :D

Tämä kakku oli todella hyvää : ) Rakastuin. Helppo tehdä, todella mehevää, eikä liian makeaa ainakaan meidän mielestämme. Rakennekin oli oikein hyvä, helppo leikata kun antoi vaan jäähtyä ja pysyi hyvin koossa. Suklaan ja rahkan yhdistelmä yllätti positiivisesti, tätä on pakko tehdä toistekkin. Aivan ihanaa!

Kovin marmorikuvioista tästä minun tekemästäni ei tullut,
mutta sehän ei onneksi makuun mitään vaikuta! ;)


Reseptin lopussa kun lukee, että "jäähdytä" niin voin sanoa, että se t-o-d-e-l-l-a kannattaa! Tämä ei mielestäni ollut juuri uunista otettuna ja lämpöisenä hyvää ollenkaan, säikähdin jo että menikö pilalle jotenkin kun oli niin pahaa. Jääkaappikylmänä on kaikista parasta, maut tulevat paljon paremmin esille kun antaa vetäytyä ensin kunnolla.

Maltti on valttia, vaikka miten tekisikin mieli heti käydä herkuttelemaan ;D


Ohje on kirjasta nimeltään Suklaaherkut. Suklaafaneille voin todella suositella tätä kirjaa, aivan ihania suklaisia reseptejä pullollaan.

Kirjan lopusta löytyy ohjeita jopa suklaisiin ruokiin. On mm. rapeaa ankanrintaa & suklaa-chilisiirappia, meksikolainen broilerifilee & suklaakastiketta. Itse en suklaasta välttämättä rupeaisi ruokia tekemään :D Parhaimmillaan suklaa on leivonnaisissa ja sellaisenaan.

* * * * * * * *

SUKLAARAHKAKAKKU MARMORIKUVIOIN

100 g tummaa suklaata
125 g pehmeää voita

150 g (n. 1 1/3 dl) ruokosokeria
2-3 munaa
3 dl maitorahkaa

100 g (n. 1.5 dl) vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1 tl vaniljasokeria

rasvaa vuokaan

Paloittele suklaa ja sulata kulhossa kuumassa vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Vatkaa munat joukkoon yksitellen ja lisää rahka.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita jauhoseos rahkaseokseen. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen sulatettu suklaa.

Voitele vuoka (vetoisuus noin 1 litra). Lisää vuokaan vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa. Vedä haarukkaa varovasti taikinassa ylhäältä alas, jotta saat värit sekoittumaan ja taikinaan marmorisen kuvion.

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Kumoa varovasti ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi ennen tarjoilua.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More