MENU

Maitosuklaa-valkosuklaamoussekakku.

Ihana nimihirviö :D Oma synttärikakkuni. Pitänyt jo pitkään tätä ohjetta testata, ja synttärithän ovat tunnetusti hyvä syy leipoa ja kokeilla kaikkea uutta!

Tällä ohjeella täytettä tulee aika paljon. Itseltäni esimerkiksi jäi noin puolet valkosuklaamoussesta käyttämättä, sillä muuten maitosuklaamoussea ei olisi mahtunut paljon yhtään, jos olisin kaiken laittanut. Kannattaa siis tällä ohjeella tehdessä valita aikasta lailla iso vuoka, tai vaikka puolittaa valkosuklaa-moussen määrä.

Leipomisessa on ihanaa, kun aina oppii uusia asioita. Ikinä ei voi tietää kaikkea. Mun mielestä epäonnistumista ei kannata pelätä, sillä niistä oppii aina jotain uutta. Ilman epäonnistumisia ei voi oppia. Se ahaa-elämys sen jälkeen, kun hoksaa mikä on mennyt pieleen, on mun mielestä ihana. :D

Niin ja tuosta valkosuklaamoussesta tuli todella löysää. Mielestäni se olisi saanut olla paksumpaa, sillä nyt se tuppasi valumaan hieman irtopohjavuoan reunojen välistä ja "lässähti" hieman maitosuklaamoussen alla, vaikka olikin hyytynyt kunnolla ennen maitosuklaamoussen lisäämistä siihen päälle. Liekö sit maitoa vois laittaa vähemmän, ettei tuota ongelmaa tulisi? Pitääpi kokeilla ensi kerralla, kun tätä kakkua tekee. Mietin myös, että kun valkosuklaan kanssahan tarttee enemmän liivatteita kuin maito- tai tummansuklaan kanssa, niin olisko niitä sitten ollut liian vähän?

* * *

VALKOSUKLAA-MAITOSUKLAAMOUSSE -KAKKU

POHJA:
200 g pipareita murskana
100 g sulatettua margariinia

VALKOSUKLAAMOUSSE:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria vaniljasokeria
0,5 dl maitoa (ei kannata laittaa noin paljon!)
1-2 130 g:n valkosuklaalevyä (Panda)

MAITOSUKLAAMOUSSE:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
200-400 g maitosuklaata

Sekoita keskenään margariinisula ja piparinmurut. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle, jonne olet ensin leikannut pohjan kokoisen rinkulan leivinpaperista. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma, laita sivuun. Vaahdota munanvalkuaiset, laita sivuun. Vaahdota keltuaiset ja sokeri, lisää keltuais-sokeriseokseen tuorejuusto ja ripaus vaniljasokeria.

Kuumenna kattilassa maito, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja hämmennä kunnes suklaa sulaa maidon joukkoon (varo pohjaanpalamista). Kuumenna seos pikaisesti, liuota liivatteet joukkoon. Sekoita liivate-suklaa-maito-seos ohuena nauhana keltuais-sokeri-tuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon valkuais- ja kermavaahdot. Kaada seos piparinmurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti.

Kun kakku on hyytynyt muutaman tunnin, tee maitosuklaamousse samalla tavoin kuten valkosuklaamoussekin. Kaada maitosuklaamousse hyytyneen valkosuklaamoussen päälle ja hyydytä vielä muutama tunti tai mielellään yön yli.

(Itse lisäsin pohjaan hieman hasselpähkinärouhetta sekä Marianne -crushia. Ja maitosuklaamoussen sekaan raastoin muutaman pätkiksen).

Ohje Hellapoliisilta.

Ihanaa oli, tykkäsin todella paljon! :)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More