MENU

Kirsikan ystäville: kirsikka-sokerikranssit.


Näistä kekseistä tuli mielestäni kivan näköisiä! Itse en kirsikasta tykkää, mutta kerran oli tulossa vieraita, joille se maistui, niin pääsin kokeilemaan. :D Kirsikan ystäville tämä on ihan must-ohje!

Näissä on hieman näpertämistä. Näitten kans oli myös semmonen ongelma, että joissain kekseissä kaikki osat ei ottanu toisiinsa kiinni kuin olis pitänyt. Jäi siis irtonaisia palloja ja kirsikkasiivuja. Olis varmaan pitänyt tiiviimmin painaa niitä yhteen jo ennen uuniin laittamista.

Ohje väittää, että tästä tulisi noin 30 kpl, mutta itselläni tuli ainakin vain puolet tuosta määrästä. Riippuu tietysti, miten isoja palloja tekee.

* * * * * * * *


Ohje on kirjasta Seitsemän sortin leivonnaiset.

Ostin tuon kirjan parisen vuotta sitten. Todella monipuolinen kirja, löytyy leivonnaisia oikeasti monta sorttia kuten nimikin jo sanoo. On vanhoja ohjeita joita ei joskus ole mistään löytänyt ja sitten on jo unohtanut, on uusia ideoita ja vinkkejä, tuttuja herkkuja tuunattuina, vaikka mitä.

* * * * * *

KIRSIKKA-SOKERIKRANSSIT

2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
100 g margariinia tai voita
½ kananmuna (itse laitoin kyl kokonaisen pienemmän)

KORISTELU:
punaisia cocktail-kirsikoita
sokeria


Sekoita jauhot, sokeri ja rasva keskenään käsin tai sähkövatkaimella. (Itse tein sähkövatkaimella taikinakoukuilla). Lisää muna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna kovettua hetki viileässä.

Pyörittele taikinasta hasselpähkinän kokoisia palloja. Muodosta kahdeksasta pallosta renkaita leivinpaperoidulle pellille. Laita ohut suikale kirsikkaa joka pallon väliin.

Paista uunin keskiosassa 175-200 asteessa, noin 10 minuuttia. (Itse paistoin kauemmin). Kasta pikkuleivät sokeriin, kun ne ovat vielä lämpimiä.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More