MENU

Valkosuklaatäytteiset laskiaispullat.

Tällaisia herkkuja tein tänään koulussa kaverin kans. Jos Emma luet tän joskus, nii terkkuja vaan, vähänks me ollaan hyviä! ;D

Tämä oli tosi ihana ohje, ihastuin! :) Kivaa ja piristävää vaihtelua perinteisille laskiaispullille. Tykkään perinteisistä, mutta tämä oli ihana uusi tuttavuus. Vain mantelimassan olisin vaihtanut mansikkahilloon, jos olisin nämä itselleni tehnyt, kun tuo mantelitäyte ei ihan suosikkeihini kuulu. Mutta kiva silti aina kokeilla tehdä kaikkea uutta!

Ohje on Koti ja keittiö -lehdestä, numerosta 1-2/2009.

Ja huoh, ihanasta kuvanlaadusta saan kiittää puhelintani...


VALKOSUKLAATÄYTTEISET LASKIAISPULLAT

(noin 16 kpl)

2½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 1/4 dl sokeria
½ tl suolaa
2-3 tl kardemummaa
1 muna
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

VOITELUUN:
muna


PÄÄLLE:
mantelilastuja


MANTELITÄYTE:
1 pötkö (200 g) mantelimassaa
2-3 rkl amarettoa tai punssia

VALKOSUKLAAMOUSSE:
2 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata

KORISTELUUN:
tomusokeria


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna.
Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä, mutta on silti pehmeää. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.

Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Laita pellille (leivinpaperin päälle) ja anna kohota.
Voitele pullat munalla huolellisesti joka puolelta, niin ei jää epämiellyttävän näköisiä "reunoja" paistettaessa. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200-225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista mantelitäyte. Raasta mantelimassa raastinraudalla, lisää alkoholi ja sekoita tasaiseksi.
Sulata valkosuklaa paksupohjaisessa kattilassa tai vesihauteessa. (Huomioi, että valkosuklaa palaa helposti pohjaan pelkästään kattilassa, itse suosin vesihaudetta). Anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma aika napakaksi, sellaiseksi että sillä voi pursottaa. Sekoita kermavaahto vähitellen jäähtyneen valkosuklaan joukkoon.

Leikkaa pullista "hattu" poijes. Lusikoi kunkin keskelle nokare mantelimassatäytettä ja pursota reunoille valkosuklaamoussea. Laita hattu päälle ja koristele tomusokerilla.

Ja eikun herkuttelemaan. ;)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More