MENU

Ihanan mehevä ja oikeasti-banaaninen kuivakakku. NAM : )

Veljeni synttäreille kahvikakuksi valittiin tällä kertaa äitini reseptiarkistoista banaanikakku. Kylmäkaapissa oli sopivasti pehmenneitä banaaneja, jotka ovat tähän kakkuun ihan ehdottomia. Tätä EI ruveta tekemään mistään (puoli)raaoista banaaneista!

Muistan niin hyvin sen ihanan tuoksun, kun ollessani pieni äiti tätä leipoi monesti. : ) Tämä on aina ollut maustekakun ohella toinen lempparikuivakakuistani. Itse en kuitenkaan ole tätä aikaisemmin tehnyt, joten jo se oli aikakin.

Nnammmmm... Olisin voinut syödä tätä vaikka miten montakymmentä palaa kerralla, oon niin tähän herkkuun rakastunut : DD Mutta kun vieraillekkin piti jotakin jättää!

Tässäpä se äitini ohje sitten:


MEHEVÄ BANAANIKAKKU

150 g margariinia
3 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
vajaa 1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1½ tl kanelia
ripaus kardemummaa
n. ½ tl inkivääriä
5 keskikokoista (yli)kypsää banaania soseutettuna
2 tl sitruunamehua

  • Soseuta banaanit sauvasekoittimella ensin tasaiseksi soseeksi, ja lisää sekaan sitruunamehu.
  • Vaahdota sokeri ja margariini. Lisää sekaan munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  • Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään.
  • Lisää vaahtoon vuorotellen banaanisosetta ja kuiva-aineseosta. Saa vatkata sähkövatkaimella loppuun asti, ellei vatkain rupea hyytymään, sillä tässä ohjeessa ei ole munavaahtoa joka vaatisi lastalla loppuunsekoittamisen. Sen sijaan tämän kakun loppuun tekemisessä saa olla nopea, ettei taikina rupea juoksettumaan.
  • Kaada taikina voideltuun 2 litran vuokaan, ja vedä nuolijalla pieni "ura" koko kakun ympäri, jotta pohjasta tulisi tasainen eikä kukkurainen.
  • Paista 175-200 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Muista varoa kaikenlaista kolistelua ja töminää keittiössä, kun kakku on uunissa ettei se lätsähdä! Kun tökkäät vaikkapa pitkällä tulitikulla kakkuun, ja siihen ei enää tartu taikinaa, on kakku valmis.
  • Älä kippaa heti vuoasta pois, vaan anna vetäytyä ja jäähtyä ensin jonkin aikaa.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More