Tämä piirakka on koulussa kaverin kanssa leipaistu, eikä kuva tee tälle ihanalle piirakalle kyllä oikeutta yhtään. Kuvassa näyttää kuivalta ja ehkä tylsältä, mutta tämä ei ole sinneppäinkään :)
Olis pitänyt ottaa annospalasta kuva, jos olis vaan kerinnyt siinä kiireessä, niin olis nähnyt paremmin miltä tämä piirakka näyttää.
Ihanan mehevä ja herkullinen piirakka tästä tuli. Ohje on joku opettajani vanhoista arkistoista kaivama.
Mimmi Mutikainen ystävällisesti minulle kertoi, että tämä mahtuu ihan normikotipellille :)
Kovin täsmällinen tämä ohje ei ole, kun omenoille ei ole edes määriä ja muutenkin vähän sekava, mutta halusin tämän nyt silti tänne laittaa omaksi ilokseni :-)
KATI NAPPAN OMENAPIIRAKKA
POHJA:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
250 g voita sulatettuna
2 dl piimää tai kermaviiliä
1 muna
TÄYTE:
2 tlk rahkaa
1-1.5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
(pari tl sitruunamehua)
omenaviipaleita
kanelia
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi. Nypi tasaiseksi esimerkiksi käsin.
Jaa taikina kahteen osaan, joista toinen on hieman pienempi (toinen noin 2/3 ja toinen 1/3). Lisää pienempään osaan piimä tai kermaviili, ja muna.
Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan alimmaiseksi "piimäpohja." Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Levitä päälle omenaviipaleet, ja halutessasi ripottele niiden päälle kanelia.
Ripottele omenoiden päälle murutaikina, eli jäljelle jäänyt osa taikinasta.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta sekä pohja saaneet hieman väriä. Vaihtelee kuitenkin piirakan koon mukaan, itsekin jouduin kyllä lähemmäs tunnin tuota isoa vuoallista paistamaan.