Veljeni rippijuhlat olivat viime sunnuntaina, joten vielä kerran ihan hirmuisesti onnea Esalle ripille pääsyn johdosta! : ))
Myö äitin kanssa sitä edellisenä päivänä leivoskeltiin kaikenmoista herkkua juhlia varten.
Tämä kinkkupiirakka oli epäilyistä huolimatta t-o-d-e-l-l-a hyvää ! Sopivan mehevääkin, vaikka tästä mitään paksua piirakkaa ei tulekkaan. En tykkää yhtään paistettujen kinkkusuikaleitten hajusta, joten uunia availlessani ja sitä haistellessani iski jo pienoinen epäilys että mitähän tästä tulee... Mutta suotta epäilin!
Hahah ensimmäinen piirakka hieman unohtui uuniin... : D Tätä piti ohjeen mukaan paistaa se reilu vartti, mutta minäpä muistin mokoman piirakan vasta kun se oli ollut uunissa reilun tunnin. HUPS ! Säikähdin jo että menikö se nyt pilalle, mutta joku uunikeiju sitä oli varmaan suojellut kun ei ollut kuin pinta hieman tummunut ;o Muutoin se ei ollut mitenkään palanut, mennyt pilalle tai mitään.
Päätettiin sit äitin kans, et tehdään toinen samanlainen (ja jos tällä kertaa muistettas ottaa se uunista pois ajoissakin...) lisäksi. Sitten jotain piti kuitenkin mennä pieleen, nimittäin kananmunia ei ollut käyttää piirakkaan kuin yksi :D Tottakai... Eikä juhannuspäivänä mitkään kaupat auki olleet. Siispä jätin vain pohjasta pois kaikki munat, ja sen yhden laitoin täytteen sekaan -eikä ollut huono idea yhtään. Täyte hyytyi silti tosi hyvin eikä mitään eroa huomannut edes. Ei siis ole mikään ongelma vaikkei kananmunia olisikaan tarpeeksi.
Tämä piirakka teki tosi hyvin kauppansa! Jäljelle ei kahdesta pellillisestä jäänyt kuin vajaa 10 pientä palaa. Kannatti siis tehdä toinenkin, muuten olis loppunut kesken :p
Alkuperäisen ohjeen löysin Suolaista ja makeaa -blogista googlatessani hyviä kinkkupiirakoitten ohjeita. Joitakin omia muutoksia tein, ja ohje on tähän kirjoitettuna niitten muutosteni kanssa. Alkuperäinen löytyy tuon ylemmän linkin takaa : )
Myö äitin kanssa sitä edellisenä päivänä leivoskeltiin kaikenmoista herkkua juhlia varten.
Tämä kinkkupiirakka oli epäilyistä huolimatta t-o-d-e-l-l-a hyvää ! Sopivan mehevääkin, vaikka tästä mitään paksua piirakkaa ei tulekkaan. En tykkää yhtään paistettujen kinkkusuikaleitten hajusta, joten uunia availlessani ja sitä haistellessani iski jo pienoinen epäilys että mitähän tästä tulee... Mutta suotta epäilin!
Hahah ensimmäinen piirakka hieman unohtui uuniin... : D Tätä piti ohjeen mukaan paistaa se reilu vartti, mutta minäpä muistin mokoman piirakan vasta kun se oli ollut uunissa reilun tunnin. HUPS ! Säikähdin jo että menikö se nyt pilalle, mutta joku uunikeiju sitä oli varmaan suojellut kun ei ollut kuin pinta hieman tummunut ;o Muutoin se ei ollut mitenkään palanut, mennyt pilalle tai mitään.
Päätettiin sit äitin kans, et tehdään toinen samanlainen (ja jos tällä kertaa muistettas ottaa se uunista pois ajoissakin...) lisäksi. Sitten jotain piti kuitenkin mennä pieleen, nimittäin kananmunia ei ollut käyttää piirakkaan kuin yksi :D Tottakai... Eikä juhannuspäivänä mitkään kaupat auki olleet. Siispä jätin vain pohjasta pois kaikki munat, ja sen yhden laitoin täytteen sekaan -eikä ollut huono idea yhtään. Täyte hyytyi silti tosi hyvin eikä mitään eroa huomannut edes. Ei siis ole mikään ongelma vaikkei kananmunia olisikaan tarpeeksi.
Tämä piirakka teki tosi hyvin kauppansa! Jäljelle ei kahdesta pellillisestä jäänyt kuin vajaa 10 pientä palaa. Kannatti siis tehdä toinenkin, muuten olis loppunut kesken :p
Alkuperäisen ohjeen löysin Suolaista ja makeaa -blogista googlatessani hyviä kinkkupiirakoitten ohjeita. Joitakin omia muutoksia tein, ja ohje on tähän kirjoitettuna niitten muutosteni kanssa. Alkuperäinen löytyy tuon ylemmän linkin takaa : )
KINKKUPIIRAKKA
Pohja:
2 dl vettä
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 kananmuna
oreganoa
Täyte:
paprika (itse jätin pois)
300 g kinkkua
1 prk ananasta
1 prk ranskankermaa
1 prk kermaviiliä
loraus kevyt-ruokakermaa
3 kananmunaa
n. 150 g juustoraastetta
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria (laitoin pippurisekoitusta)
basilikaa
* * * * *
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
- Nypi huoneenlämpöinen voi jauhojen sekaan.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita.
- Lisää mausteet.
- Lisää vielä kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Pilko paprika, kinkku ja ananas.
- Raasta juusto.
- Sekoita ranskankerma, kermaviili, kananmunat ja mausteet.
- Lisää seokseen pilkottu kinkku, paprika, ananas ja juustoraaste.
- Sekoita ja kaada taikinapohjan päälle.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.