MENU

Rippijuhlatarjoiluja: kuorrutettu sitruunakakku.

Jostakin blogista löysin tieni tähän Myllyn Paras -reseptiin, valitettavasti en enää muista mistä :( Tämä ohje oli törmäämisen arvoinen, ja elämäni ensimmäinen sitruunakuivakakku. Äitini tosin hoiti taikinan tekemisen, ja minä vain kuorrutin. Mutta tosi helppo oli tehdä, mitä nyt äitini sanoi kakunteon loppuvaiheessa että kädet meinas loppua kesken kun niin monesta astiasta piti kaataa samalla kaikkea taikinan sekaan :-D

Tuloksena oli ihanan muhkea ja raikas kakku!
Sitruuna ei maistunut yhtään liikaa, vaan juuri sopivasti.
Tätä tulen tekemään varmasti toistekkin : )

Ps. Kuvassa olevat keksit ovat kaupasta ostettuja, eivät itsetehtyjä.



KUORRUTETTU SITRUUNAKAKKU

(Torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka n. 2 l, n. 20 viipaletta.)

3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sitruunamehua (jos purkista, niin vain vajaa 1 dl)
150 g voi- tai margariinisulaa
1 sitruunan raastettu kuori
(sitruunaesanssia)
vajaa puoli prk sitruunarahkaa (oma lisäys)


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Ja muista olla kolistelematta sen jälkeen kun vaahto on valmista! Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen rahkan, nesteiden ja rasvan kanssa. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

* * * * *

Oma lisäykseni: sitruunakuorrutus.

Kun kakku oli jäähtynyt kunnolla, tein kuorrutuksen sekoittamalla vesi-sitruunamehu -seokseen niin paljon tomusokeria että siitä tuli sopivan jämäkkää kakun päälle levitettäväksi. Lisäsin keltaista elintarvikeväriä pienen tipan saadakseni tuon ihanan kesäisen keltaisen värin. Lopuksi ripottelin vain nomparelleja päälle, ja annoin jähmettyä ihan huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
* * * * *

Tässä kuva viritelmästä miten estettiin kelmun joutuminen kuorrutukseen kovettumisen aikana. : D


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More