MENU

Kakku suklaasta ja tuorejuustosta, mmmm...

Oi ihanuutta, pääsin koulussakin intohimoni pariin: tekemään juustokakkua! Vieläpä kaksin kappalein. Muita ihan nauratti mun intoni, kun huiskin paikasta toiseen. Tämä kakku sai paljon kehuja sekä luokkakavereilta että opettajilta, olisin kuulemma saanut mennä tekemään sitä erään luokkakaverini kummitytön ristiäisiinkin :-D

Ohje on meidän Kokin käsikirjasta.

KAKKU SUKLAASTA JA TUOREJUUSTOSTA

Noin 25-senttiseen irtopohjavuokaan.

POHJA:
50 g voita sulatettuna (piti lisätä enemmän)
180 g suklaakeksejä murskattuna

TÄYTE:
250 g tummaa suklaata
4 liivatetta liotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunan keltuaista
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

2 kananmunan valkuaista sokeriin sekoitettuna ja vaahdotettuna
3/4 dl sokeria

2 dl kermaa vaahdotettuna


Tee keksinmuruista ja sulasta voista seos, ja painele se leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Rouhi sen sekaan loppu suklaa.

Sekoita juuston joukkoon sula suklaaseos, keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri, vaahdotettu valkuais-sokeri-seos ja vaahdotettu kerma.

Liuota puristetut liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä (n. 1 rkl) ja kaada se ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen edellisen suklaaseoksen joukkoon.

Kaada seos keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa. Tarjoa esimerkiksi marjakastikkeen tai kompotin kera.

VINKKI: Mausteeksi voi lisäks käyttää sopivaa alkoholia, esim. konjakkia tai calvadosta. Ei liikaa kuitenkaan ettei käy köpelösti. Ja valkosuklaasta valmistettaessa tarttee enemmän liivatelehtiä ! Valkosuklaan kanssa mausteeks voi käyttää vaikkapa sitruslikööriä.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More