Ohje on meidän Kokin käsikirjasta.
KAKKU SUKLAASTA JA TUOREJUUSTOSTA
Noin 25-senttiseen irtopohjavuokaan.
POHJA:
50 g voita sulatettuna (piti lisätä enemmän)
180 g suklaakeksejä murskattuna
TÄYTE:
250 g tummaa suklaata
4 liivatetta liotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunan keltuaista
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista sokeriin sekoitettuna ja vaahdotettuna
3/4 dl sokeria
2 dl kermaa vaahdotettuna
Tee keksinmuruista ja sulasta voista seos, ja painele se leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Rouhi sen sekaan loppu suklaa.
Sekoita juuston joukkoon sula suklaaseos, keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri, vaahdotettu valkuais-sokeri-seos ja vaahdotettu kerma.
Liuota puristetut liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä (n. 1 rkl) ja kaada se ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen edellisen suklaaseoksen joukkoon.
Kaada seos keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa. Tarjoa esimerkiksi marjakastikkeen tai kompotin kera.
VINKKI: Mausteeksi voi lisäks käyttää sopivaa alkoholia, esim. konjakkia tai calvadosta. Ei liikaa kuitenkaan ettei käy köpelösti. Ja valkosuklaasta valmistettaessa tarttee enemmän liivatelehtiä ! Valkosuklaan kanssa mausteeks voi käyttää vaikkapa sitruslikööriä.