Epäilin ja mietin suuresti, että mitähän tästäkin tulee, mutta lopputulos oli yllättävän hyvä! Maku oli juustoinen, kun laitoin niin paljon juustoraastetta mantelijauheen loputtua kesken. Tämä taikina kun vetää itseensä yllättävän paljon mantelijauhetta. Sitä kuluu ihan hurjasti pieneenkin taikinamäärään. Rouhin sekaan myös pähkinöitä, sillä jollain "sallitulla ruoka-aineella" sitä oli jatkettava.
MANTELILEIPÄ
mantelijauhetta
kananmunaa
juustoraastetta
soodaa (/leivinjauhetta ja jotain muuta nestettä piimän sijaan)
piimää
Laitoin kulhoon ensin munat, piimän ja sitten mantelijauhetta. Sekoittelin ja lopun mantelijauheen sekaan laitoin soodan. Sitten juustoraastetta ja taas sekoittelin. Ja kun taikina oli edes sen verran kiinteää, että sen sai levitettyä niin levitin sen pellille neliön malliseksi levyksi.