Kesän ensimmäinen raparperipiirakka! : ))
RAPARPERI-RAHKAPALAT
(NOIN 20 PALAA)
POHJA:
175 g margariinia
1½ dl sokeria
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
175 g margariinia
1½ dl sokeria
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
RAPARPERIHILLOKE:
500 g (n. 4 vartta) raparperia
tilkka vettä
1 dl sokeria
TÄYTE:
500 g maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 munanvalkuainen
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
½ dl raperperimehua kattilasta
Vuoraa uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota rasva ja sokeri. lisää joukkoon keltuainen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.
Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä ja painele taikina uunivuoan pohjalle.
Puhdista raparperit ja pilko ne kattilaan. Lisää tilkkanen vettä + sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä raparperihilloke hautumaan kannella peitettynä noin 15 minuutiksi.
Levitä hilloke vuokaan piirakkapohjalle. Säästä liemi täytteeseen.
Sekoita rahkatäytteen kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan raparperi-hillokkeen päälle ja murustele loppu taikina täytteen päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä piirakasta suorakaiteen muotoisia paloja, esimerkiksi.
500 g (n. 4 vartta) raparperia
tilkka vettä
1 dl sokeria
TÄYTE:
500 g maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 munanvalkuainen
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
½ dl raperperimehua kattilasta
Vuoraa uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota rasva ja sokeri. lisää joukkoon keltuainen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.
Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä ja painele taikina uunivuoan pohjalle.
Puhdista raparperit ja pilko ne kattilaan. Lisää tilkkanen vettä + sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä raparperihilloke hautumaan kannella peitettynä noin 15 minuutiksi.
Levitä hilloke vuokaan piirakkapohjalle. Säästä liemi täytteeseen.
Sekoita rahkatäytteen kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan raparperi-hillokkeen päälle ja murustele loppu taikina täytteen päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä piirakasta suorakaiteen muotoisia paloja, esimerkiksi.