MENU

Tomaatti-mozzarellapiirakka.

Pitkään jo oon haaveillut tomaatti-mozzarellapiirakasta,
ja nyt vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa sen!

Sisällä oli kyl jo valmiiksi ihan tarpeeks lämmintä tällä helteellä, mutta oli ihan pakko päästä tämä piirakka tekemään, joten uuni päälle lisää lämpöä tuomaan kaikesta huolimatta... :D


Alkuperäinen ohje on Hellapoliisilta.
Tässä ohje kuitenkin sellaisena kuin minä tein:

TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKKA

Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1 dl kylmää vettä
½ tl suolaa
basilikaa

Täyte:
1 pkt (n. 125 g) mozzarella-juustoa viipaloituna
n. 4 keskikokoista tomaattia ohuina viipaleina
1/2 ruukullinen basilikaa silppuna
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
reilu 100 g mozzarella-juustoraastetta
reilu ½ tl suolaa
kuivattua basilikaa ripaus
 mustapippuria ripaus

Sekoita perunasosejauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää joukkoon kylmä rasva ja sekoita ryynimäiseksi.
Lisää vesi ja sekoita sen verran, että saat taikinasta tasaisen.

Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 30 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Nosta hetkeksi kylmään.

Viipaloi pinnalle mozzarella, viipaloi myös tomaatit ja silppua basilika.
Ripottele tomaattien päälle vähäsen mustapippuria. (Varo laittamasta liikaa!)

Sekoita keskenään kerma, maito, munat ja juustoraaste + mausteet, ja kaada seos muiden täytteiden päälle.

Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia.

Koristele jäähtynyt piirakka tuoreella basilikalla.

 

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More