Leivoskelin tuona päivänä kolmesta syystä: miun menneet nimpparini, ystävänpäivä ja äitini tulevat nimpparit! Triplasti syytä siis, joten oli mitä mainioin syy leipoa ;D
Tämä ananas-porkkanakakku oli aivan ihanaa! Piti oikein hitaasti nautiskella ja maistella, kaikki maut sopivat niin ihanasti yhteen. Ja tosi mehevää oli! Pelkkä porkkanakin jo mehevöittää, niin ananas (joka muuten oli ihan tuoretta ananasta, eikä säilykettä) teki tämän vieläkin mehevämmäksi. Todella ihanaa! :)
Jääkaapissa tämä kakku oli vetäytymässä ennen tarjoilua aika pitkäänkin, varmaan kuusi tuntia, mikä sekin on varmasti vaikuttanut makuun. Kun jotkuthan sanovat porkkanakakun olevan parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Omenaleivokset olisivat hieman kaivanneet lisää makua, sillä esimerkiksi sokeria en ollut laittanut kovin paljon. Ja liivatetta olisi ehkä saanut olla hiukka vähempi. En aio kyllä tehdä toiste, eivät olleet kovin onnistunut kokeilu. :s
Ananas-porkkanakakun ohje on meidän Kokin käsikirjasta,
omenaleivosten ohje ihan päästä heitetty.
ANANAS-PORKKANAKAKKU
(Tehty pieneen folio-vuokaan, 0.85 litran kokoiseen ja muilta mitoiltaan 19.5 cm x 12.5 cm. mukava pieni kakku siis, jos haluaa vaikka pikkunaposteltavaa.)
POHJA:
1 muna
vajaa 1 dl sokeria
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
ripaus kardemummaa
1-2 rkl vaniljasokeria
20 g voita tai margariinia
50 g ananasmurskaa (laitoin ihan oman maun mukaan)
40 g porkkanaraastetta (laitoin myös oman maun mukaan)
KUORRUTUS:
noin ½ prk vaniljatuorejuustoa (ei ole tarkkaa määrää, riippuu miten paksun/ohuen kuorrutuksen haluaa)1
-2 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
(pikkasen sitruunamehua)
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, sulatettu ja hieman jäähdytetty voi, ananasmurska ja porkkanaraaste.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun foliovuokaan. Tasoita taikinan pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, seuraile välillä sillä se voi vaihdella paljonkin. Jäähdytä hyvin.
Sekoita tuorejuustoon sokerit (ja sitruunamehu), ja levitä seos jäähtyneen kakun päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle vaikkapa pähkinärouhetta tai koristele muuten mielesi mukaan.
* * *
OMENALEIVOKSET
Näitä en tehnyt sen paremmin minkään ohjeen perusteella.
Paistoin vain pienen kääretorttulevyn ensteks, josta leikkasin piparimuotilla pohjat leivoksiin. Kokosin nämä peltiseen muffinssivuokaan, jotka vuorasin ensin kelmulla. Sitten vain sekoittelin keskenään mm. purkin omena-kaneli-rahkaa, vajaa ½ prk vaniljatuorejuustoa, hieman sitruunamehua, vaahdotettua kermaa, hieman sokeria, vaniljasokeria. Ja mitähän nyt olikaan :D Sitten liivatteella hyydytin.