MENU

Ystävänpäivän suloiset marenki-sydänleivokset.


Huomisen ystävänpäivän kunniaksi pääsin koulussa tänään leipaisemaan tällaisia suloisia sydänleivoksia.

Nämä olivat tosi makeita, mutta aivan ihania!
Ja omasta mielestäni ainakin tosi nättejä :)

Tällä ohjeella saa tällaiset kolme leivosta, joista on siis tarkotus leikata paloja. Tai saa yksinkin tai kerralla tietty syödä jos haluaa :D Jos siis haluat vain yhden sydämen, jaa ohje kolmella.
Näitten leveys oli ehk jotakin 15 cm ja korkeus taas noin 10 cm.

Tässä vielä kuva yhdestä jo paistetusta marenkisydämestä. Pursottaahan nämä voi ihan millälailla vain itse tykkää. Itse tein kaikista hieman erilaisia.



MARENKI-SYDÄNLEIVOKSET (3 leivosta)

MARENKI:
9 munanvalkuaista (100 ml)
6 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai normi hienoasokeria
1½ tl etikkaa

TÄYTE:
600 g tuoreita tai pakastettuja marjoja (itselläni oli vadelmia ja mustikoita)
3 dl vispikermaa
300 g maitorahkaa
3 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
3 tl vaniljasokeria

KORISTELUUN:
3 rkl tomusokeria
hedelmiä tai marjoja

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperille n. 10 cm korkeita sydämiä, noin kolme yhdelle paperille. Laita leivinpaperi piirrospuoli alespäin pellille, ja voitele ja jauhota sydämet. Hassulta kuulostaa, mutta tosiaan voidellaan leivinpaperi siitä sydämen muotoiselta alalta, ja jauhotetaan vaikka korppujauhoilla. :D

Vatkaa valkuaisia ja etikkaa hetki, ja lisää sitten sokeri vähitellen. Vaahdosta pitää tulla valkoista, kuohkeaa ja se on valmista kun se pysyy kulhossa kun kulhon kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy siellä silti.

Levitä tai pursota taikinaa leivinpaperille sydämen muotoon piirtämiesi ääriviivojen mukaan.
Paista uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, kunnes marenki kopisee sopivasti (varo rikkomasta!). Anna jäähtyä ja irrota varovasti.

Vatkaa kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon marjat ja maitorahka. Levitä täyte marenkien väliin juuri ennen tarjoilua, sillä muuten marenki pehmenee.

Jos haluat tehdä leivokset etukäteen, sivele marengit sulatetulla suklaalla, jotta täyte ei pehmennä niitä. Valkoinen suklaa ei näy marenkien pinnalla.

Koristele mielesi mukaan hedelmillä tai marjoilla, ja sirottele niiden pinnalle tomusokeria.


* * * *

"Hyvin usein voittajia ovat häviäjät,
jotka päättivät yrittää vielä kerran."

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More