Sain jälleen uuden ihanan keittokirjan kokoelmiini perheeltäni syntymäpäivälahjaksi ovelasti toiseen lahjaan piilotettuna, suuri kiitos siitä! Niitä ei ole ikinä koskaan milloinkaan liikaa, mitä mainioin keräilykohde. ;)
Kirja on nimeltään Maittavat uuniruoat -Hyviä ja helppoja ohjeita vaihe vaiheelta.
Tästä kirjasta huomaa selatessa, miten se on suomennettu jostakin ulkomaisesta kirjasta sillä mm. työskentelytavat eroavat joissain ohjeissa suomalaisista olennaisesti. Hyviä ohjeita silti täynnä!
Ensimmäisenä sieltä kaikkien ihanien ohjeiden joukosta pääsi kokeiluun tämä. Skonssithan ovat leivinjauheella kohotettuja teeleipiä, Suomessa. Eri puolella maailmaa niillä saattaa olla eri merkitys.
Ja nämä olivat hyviä, niin hyviä! Yrtit maistuivat juuri sopivasti minun makuuni, ja rakenne oli ihanan pehmoinen ja onnistunut. Harmi etten sitä ihanaa tuoksua pysty tänne ikuistamaan, joka uunista tulvi näitten paistuessa.
Kirja on nimeltään Maittavat uuniruoat -Hyviä ja helppoja ohjeita vaihe vaiheelta.
Tästä kirjasta huomaa selatessa, miten se on suomennettu jostakin ulkomaisesta kirjasta sillä mm. työskentelytavat eroavat joissain ohjeissa suomalaisista olennaisesti. Hyviä ohjeita silti täynnä!
Ensimmäisenä sieltä kaikkien ihanien ohjeiden joukosta pääsi kokeiluun tämä. Skonssithan ovat leivinjauheella kohotettuja teeleipiä, Suomessa. Eri puolella maailmaa niillä saattaa olla eri merkitys.
Ja nämä olivat hyviä, niin hyviä! Yrtit maistuivat juuri sopivasti minun makuuni, ja rakenne oli ihanan pehmoinen ja onnistunut. Harmi etten sitä ihanaa tuoksua pysty tänne ikuistamaan, joka uunista tulvi näitten paistuessa.
JUUSTO-RUOHOSIPULISKONSSIT (noin 10 kpl)
225 g jauhoja + jauhottamiseen
2 tl leivinjauhetta
1 tl sinappijauhetta (laitoin ihan vähän normi-sinappia)
½ tl cayenne-pippuria (laitoin yrttejä, en omista cayennea)
½ tl suolaa
100 g yrteillä maustettua tuorejuustoa
2 rkl tuoretta leikattua ruohosipulia (laitoin kuivattua tuoreen puuttuessa)
1 dl (rasvatonta) maitoa + voitelemiseen
55 g raastettua vähärasvaista cheddar-juustoa (käytin normijuustoraastetta)
Siivilöi jauhot, leivinjauhe, sinappi, pippuri ja suola kulhoon. Lisää tuorejuusto jauhoseokseen ja sekoita hyvin keskenään. Sekoita joukkoon ruohosipuli. Tee kuoppa ainesten keskelle ja kaada maito vähitellen sekoittaen mukaan. Sekoita ainekset keskenään notkeaksi taikinaksi. Siirrä taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa kevyesti. Kauli noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa 5 cm:n pyöreällä pikkuleipämuotilla niin monta ympyrää kuin saat. Siirrä ne leivinpaperille.
Vaivaa ylijääneet osat keskenään ja kauli uudelleen. Leikkaa lisää ympyröitä. Taikinasta pitäisi tulla 10 skonssia.Voitele skonssit maidolla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes skonssit ovat kohonneet ja kullankeltaisia.
Vaivaa ylijääneet osat keskenään ja kauli uudelleen. Leikkaa lisää ympyröitä. Taikinasta pitäisi tulla 10 skonssia.Voitele skonssit maidolla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes skonssit ovat kohonneet ja kullankeltaisia.
Itse en välitä tuosta ulkomaisesta tavasta tehdä kuoppa jauhojen keskelle ja laittaa sinne sit muut ainekset, sekoitin vain sujuvasti kaikki keskenään kulhossa.