Tällaisen mustikkapiirakan leipaisin tuossa viikonloppuna.
Rakastan mustikoita! Mustikkapiirakatkin kuuluu suosikkeihin absolutely (:
Rakastan mustikoita! Mustikkapiirakatkin kuuluu suosikkeihin absolutely (:
Pohjan ohje on iki-ihana äitini vanha ohje, jota meillä käytetään aina maailman parhaaseen omenapiirakkaan, nam!
Täyte taas on ihan omasta päästä. Olisin halunnut vaniljarahkaa, mutta kun sitä ei ollut, niin tyytyminen oli sitruunarahkaan. Ja se olikin yllättävän hyvä yhdistelmä mustikan kanssa! Mukavan pirtsakka maku siellä mustikan seassa, eikä maistunut liikaa. Että ei se niin huono juttu sitten ollutkaan, ettei sitä vaniljarahkaa sattunut löytymään. Täytteeseen varmaan olisi sopinut myös sulatettu valkosuklaa.
Tämä vuoka mihin tein tosiaan on pienempi kuin sellanen normi-piirakkavuoka, mikä on noin 28 senttiä halkasijaltaan. Tämä minun on ehkä jotain 23 senttiä, mummoltani joskus olen saanut.
Tuohon päälle olisi tuon taikinan toki voinut laittaa hienomminkin, mutta ei tuo nyt aina ole niin justiinsa :D
SITRUUNAINEN MUSTIKKAPIIRAKKA
POHJA:
100 g huoneenlämpöistä margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
TÄYTE:
1 prk kermaviiliä
3/4 prk sitruunarahkaa
1 kananmuna
mustikoita oman maun mukaan
hedelmäsokeria
Pohjan margariini ja sokeri sekoitetaan keskenään, esimerkiksi taikinakoukuilla. Lisätään muna joukkoon ja sekoitetaan huolellisesti kaikki sekaisin. Lisätään vanilliinisokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoitetaan tasaiseksi, ja loppuvaiheessa itse ainakin nypin käsin taikinan tasaiseksi. Sitten vain painellaan taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Täytteeseen sitten voi vaikka vaan sekoittaa kaikki ainekset kulhossa sekaisin, ja kaataa pohjan päälle.
Paistoin 200 asteessa, mut aikaa en tajunnut sen paremmin katsoa. Kyllä se yli ½ tuntia oli joka tapauksessa. Paistetaan niin, että täyte on hyvin hyytynyt.