MENU

Toffeiset suklaamuffinssit.

Näihin muffinsseihin on kätketty sisälle pari Dumle -karkkia, jotka sulavat sinne mukavasti uunissa. Muffinssia haukatessa ihanan mehevä sisus paljastuu. Nämä ovat hyviä ja meheviä myös ilman kuorrutusta, joten se ei ole mitenkään välttämätön. Näistä on tykätty kovasti ja tykkään itsekkin, joten ei epäilystäkään etteikö näitä tulisi tehtyä vielä monen monta kertaa.


TOFFEISET SUKLAAMUFFINSSIT (12 KPL)

100 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa leivontakaakaojauhetta (esim. Van Houten, EI O'boyta!)
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
24 pehmeää toffeemakeista (esim. Dumle)

KORISTELUUN:
50 g mantelikrokanttirouhetta (esim. Daim)
1 dl kaakaotomusokeria
1-2 rkl vettä

Säädä uuni 225 asteeseen. Laita paperivuoat pellille valmiiksi.

Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta, mutta älä anna sen kiehua.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään. Lisää kuiva-aineseosta ja rasva-maito-seosta vaahtoon vuorotellen vähän kerrallaan. Kuiva-aineseos kannattaa siivilöidä taikinaan, jotta ei jää kokkareita.

Täytä paperivuoat taikinalla. Älä kuitenkaan täyteen asti, tai ne tulevat yli laitojen! Noin 3/4 kustakin vuoasta on hyvä määrä. Upota jokaiseen vuokaan kaksi toffeemakeista.

Paista uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia, isoja muffinsseja noin 15 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä.

Sekoita kaakaotomusokeri ja vesi. Koristele muffinssit tomusokerikuorrutteella ja ripottele päälle mantelikrokanttirouhetta. Jos pidät runsaammasta kuorrutteesta, tee vaikkapa kaksin- tai kolminkertainen määrä.

MUUNTELUVAIHTOEHTOJA:
Muffinsseihin sopii monenlaiset karamellit, vaikkapa minttutoffee tai -suklaa. Tai sitten voi lisätä vaikka joitain kahvinmakuisia karkkeja. Vain mielikuvitus on rajana.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More