Tätä kakkua täytyy ehdottomasti mintun ja varsinkin minttusuklaan ystävien kokeilla! Minttukrokantti maistuu ihanasti tämän kakun täytteessä.
Näihin pursotuksiin olen jopa tyytyväinen! Ensimmäinen kerta kun s-pursotusta kokeilin. Vähän kun vielä reunempaan olis tehnyt, niin olis ollut vieläkin parempi. Mutta hyvin mielestäni ekaksi kerraksi! Ja tuo kökkönen tossa keskellä on oikeastikkin keskellä, kuvakulma vain vääristää. :D
Näihin pursotuksiin olen jopa tyytyväinen! Ensimmäinen kerta kun s-pursotusta kokeilin. Vähän kun vielä reunempaan olis tehnyt, niin olis ollut vieläkin parempi. Mutta hyvin mielestäni ekaksi kerraksi! Ja tuo kökkönen tossa keskellä on oikeastikkin keskellä, kuvakulma vain vääristää. :D
MINTTU-KROKANTTIMOUSSE-KAKKU
POHJA:
200 g Digestive-keksejä
80 g margariinia sulatettuna
MOUSSE:
5 liivatelehteä
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g levy Maraboun minttukrokantti- suklaata
Murskaa keksit. Sekoita joukkoon margariinisula. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos leivinpaperin päälle. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vaikkapa mikrossa puolen minuutin jaksoissa, varo polttamasta. Tai sitten vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa.
Kuumenna n. 1 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä pieni hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen. Kaada täyte keksinmurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
* * * *
"Jos yksi ovi sulkeutuu,
on tuhat avoinna."
-Intialainen sananlasku-