MENU

Kesänkeltainen raparperipiirakka oman maan tuoreista ihanista raparpereista.

Raparperi se sitten on niin ihanaa! Tällä kertaa käytettävissä oli viime vuoden pakastettujen raparperien sijasta tuoreita oman maan raparpereja.

Tämä ohje on kahdesta eri ohjeesta sovellettu. Ja kun malttaa odottaa tämän herkun jäähtymistä kunnolla, niin maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa ;)

Kuva vääristää hieman värejä, kellastaa liikaa.


RAPARPERI-PIIRAKKA (28 cm piirakkavuokaan)

POHJA:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa

TÄYTE:
raparpereja (oman maun mukaan)
sokeria (oman maun mukaan)
1 tl kanelia
3 munaa
200 g kermaviiliä
vaniljakreemijauhetta

Vaahdota pohjan sokeri ja pehmeä margariini. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun vuokaan.

Laita kattilaan raparperit, sokeri & kaneli. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia, tai enemmän jos haluat pehmeämpiä raparpereja.

Sekoita munat, kermaviili ja vaniljakreemijauhe keskenään. Levitä pohjan päälle hieman jäähtynyt raparperiseos, ja sen päälle tasaisesti kermaviilitäyte.

Paista n. 200 asteessa sen verran, että täyte hyytyy ja reunat + pohja saavat hieman väriä. Itse taisin paistaa jotakin reilu puolisen tuntia. Loppuajasta laitoin leivinpaperia pinnan suojaksi, ettei tummuisi liikaa.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More