MENU

Daimmm-juustokakku.

Tämä juustokakku oli ensimmäinen juustokakku, mitä syötiin meidän perheessä, kun ostin ihanan kakkukirjan ja näin siinä tämän kakun. Sitä oli ihan pakko silloin heti kokeilla, kun se näytti niin hyvältä. Muistaakseni jonkun synttäreille tai nimppareille tätä tein jokunen vuosi sitten. Ja sehän olikin sitten niin hyvää, että sitä on ollut ihan pakko tehdä monia monia kertoja sen jälkeenkin!

Ohje on Sirpa Talkan kirjasta "Tee hyvä kakku".

Tykkään tästä kirjasta tosi paljon! Taitaa olla ensimmäisiä kakkukirjojani, lahjaksi olen saanut. ohjeet ovat selkeitä, helppotajuisia ja leipomiseen liittyvistä asioista on kerrottu muutenkin kuin vain resepteissä. Tämä on se kirja, johon tulee tartuttua melkein ensimmäisenä jos pitää löytää jokin nopea ja helppo, varmasti onnistuva, ohje.

Täyte on ihanan täyteläistä ja samettisen pehmeää. Daim maistuu joukossa mukavasti, ei liikaa eikä liian vähän. Todella hyvää, suussasulavaa! Nammm :p

Tästä kakusta lähti silloin aikoinaan mun juustokakku-innostukseni.

DAIM-JUUSTOKAKKU

POHJA:
13 (200 g) Digestive-keksejä
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 rkl sokeria

TÄYTE:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ prk (á 150 g) ranskankermaa
5 munankeltuaista
2 dl sokeria
1 sitruunan mehu
½-1 pss Daim-rakeita

1. Pane keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja sokeri.
2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) ja taputtele keksimurska sen pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 5 min. Laske lämpötila 150 asteeseen.
3. Sekoita keskenään täytteen raaka-aineet sähkövatkaimella, lukuunottamatta Daim-rakeita.
4. Ota kakkupohja uunista ja kaada sen päälle täyte. Kypsennä uunin alaosassa 15 min. Ota pois uunista hetkeksi, ja ripottele kakun päälle daim-rakeet. Upota ne kaikki täytteen sisään ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 min.
5. Varmistu, että täyte on hyytynyt ja ota kakku uunista. Jatka kypsennystä vielä muutama minuutti tarvittaessa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai mieluummin ihan jääkaappikylmäksi ennen tarjoamista, ettei täyte valu torttusiivulta palaa nostettaessa.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More