MENU

Juustoiset pestohyrrät.

Aloitetaampa vaikka viime viikolla koulussa tekemistäni pestohyrristä!

Itse rakastan pestoa, joten nämäkin olivat siis minun mielestäni aivan ihania. :) En vaan tehnyt näistä niin korkeita kuin mitä ohje käski (n. 4 cm), vaan ehkä jotain parisenttisiä ja sitten vielä pellillä litistin ne.

Alkuperäinen ohje on Valiolta.

Ja kuva, huoh... Pitänee ostaa puhelin jossa olis parempi kamera, niin sais koulussa otetuistakin kuvista edes hieman parempia :D

Muutama luokkakaverini kysyi tänään multa koulussa: "Missä välissä sä aina otat noi kuvat sinne blogiis, kun me ei ikinä huomata sitä?" Hahah pitää vain olla nopea ;D Terkkuja vaan Sonille ja Andelle !


PESTOHYRRÄT (n. 22 kpl)

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl siirappia tai hunajaa
3 dl speltti- tai kaurahiutaleita
n. 8 dl vehnäjauhoja

TÄYTE:
1 pussi (150 g) emmental raastetta
1/2 dl valmista pestokastiketta
2 dl hienonnettua persiljaa

Sekoita hiiva, suola ja siirappi kädenlämpöiseen maitoon. Alusta joukkoon hiutaleet ja jauhot.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Jaa se kahteen osaan. Kaaviloi taikina kahdeksi suorakaiteeksi (30 x 40 cm). Levitä levyille pestokastike, juustoraaste ja persilja.

Kääri levyt rullalle ja leikkaa niistä noin 4 cm:n levyisiä paloja. Aseta palat 1 - 2 cm:n välein leivinpaperille uunipannulle leikkauspinta ylöspäin. Kohota hyvin liinan alla.

Paista 200 asteessa noin 20 min.

* * * * *

"Tärkeintä elämässä ei ole se, että näemme sen,
mitä on jossain kaukana.
Vaan se, että teemme sen mikä on suoraan edessä."

-T. Carlyle-

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More