MENU

Omenarahkapiirakka.

Ja omenapiirakkaa jälleen, yllätys yllätys. Omenapiirakat vain ovat niin vastustamattomia! Olen jo pienestä asti rakastanut niitä.

Tähän vuokaan tehtynä tästä piirakasta tuli aika matala, olisin tykännyt hieman paksummasta. Samoten ongelmia oli pohjan esipaistamisessa, sillä taikina alkoi valua alaspäin, ääk... Mutta eipä tuo makuun vaikuttanut, herkullista oli! Se alas valunut reunakin nousi uunissa kuitenkin sitten juuri sopivalle korkeudelle. Rahka, vaniljatuorejuusto ja omena sopivat todella hyvin yhteen, naminam !

OMENARAHKAPIIRAKKA

POHJA:
100 g voita tai margariina
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
1 prk omena-kaneli-rahkaa
½ prk vaniljatuorejuustoa (itse laiton ihan kokonaisen kyl)
1 muna
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl vanilliinisokeria
2-4 omenaa
kanelia
sokeria

Tähän mulla ei sen parempia valmistusohjeita ole. Vatkasin ensteks pehmeän margariinin ja sokerin vaahdoks, sit lisäsin sinne munan ja sit loput aineet. Levitin vuoan pohjalle ja reunoille. Sit esipaistetaan pohjaa 175-200 asteessa noin 5-10 minuuttia. Sitten sekoitin kaikki täytteen ainekset keskenään sähkövatkaimella ja kaadoin pohjan päälle. Paistetaan noin 20 minuuttia, edelleen 175-200 asteessa.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More