MENU

Rahka-omenakakku.

Tähän kakkuun ihastuttiin meidän perheessä :p Todella hyvää tämä onkin! Voin suositella kaikille omenan ystäville. Ohje on Sekasopan Marielta, jolta myös löytyy aivan mahtavia ruoka- ja leivontaohjeita, joista monia olen kokeillut ja aina saanut hyvän lopputuloksen!

OMENA-RAHKA-KAKKU

POHJA:
200 g digestivekeksejä
50 g margariinia
2 rkl omenasosetta
1/2 dl mantelirouhetta
1 maustemitta kanelia
1 maustemitta inkiväärijauhetta
pohjan päälle 4 rkl omenasosetta

TÄYTE:
2 prk valion maustettua maitorahkaa omena-kaneli
2 dl vispikermaa
1 omena raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl ananas tuoremehua (omenamehukin käy)
4 liivatetta

KIILLE:
2 dl omenasosetta
2 liivatetta
2 rkl omenamehua

Murskaa keksit. Lisää joukkoon omenasose, mantelirouhe, mausteet ja sulatettu rasva. Puristele seos tasaiseksi massaksi. Taputtele keksimurut irtoreunaisen vuoan pohjalle. Levitä omenasosetta varovaisesti pohjan päälle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. Valuta sitruunamehu omenaraasteen päälle. Sekoita maustettu maitorahka kermavaahdon joukkoon. Lisää omenaraaste ja vaniljasokeri. Koemaista ja lisää halutessasi hieman kanelia. Kuumenna ananasmehu kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatelehdet mehuun. Valuta liivate ohkaisena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Laita kylmään hyytymään.

Kun kakku on hyytynyt noin tunnin verran valmista kiille. Laita 2 liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehu kiehuvan kuumaksi,sulata liivate kuumaan mehuun. Kaada liivatemehu omenasoseen joukoon sekoita tasaiseksi. Levitä sose nopeasti kakun päälle, kopauta kakkua muutaman kerran pöytää vasten että pinta tasoittuu. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua esim karamellisoiduilla manteleilla, hedelmillä tai sokerikoristeilla, millä tykkäät.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More