MENU

Välimeren pannari.

Tällasen kivan pannarin bongasin, jälleen Marielta, ja pitihän sitä kokeilla. Hieman vain tein omia muutoksia, mm. korvasin osan vehnäjauhoista grahamjauhoilla, mutta hyvää oli! Tämä oli ensimmäinen ikinä tekemäni suolainen pannari, ja oli kokeilemisen arvoinen. Ihan uus makuelämys ja tykkäsin tosi paljon! Täytyy kaivella jostakin lisää näitä suolasten pannareitten ohjeita.


VÄLIMEREN PANNUKAKKU

4 munaa
½ dl sokeria
½ tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja (itse laitoin osan graham-jauhoja)
8 dl maitoa
25 g sulatettua voita tai margariinia, tai 2 rkl öljyä

TÄYTE:
200 g fetajuustoa
noin 25 kpl oliiveja, mustia tai vihreitä
200 g kirsikkatomaatteja tai purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni nippu ruohosipulia tai ½ punasipuli
3-4 rkl vihreää pestoa (punainenkin käy)

Riko munat kulhoon, lisää sokeri ja suola. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää noin 2 dl maitoa ja jauhot muutamassa erässä kokoajan vatkaten. Lisää loput maidosta ja rasva ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä vartin verran.

Viipaloi sillä aikaa täytteet. Viipaloi tomaatit ja oliivit. Kuutioi juusto. Silppua ruohosipuli tai viipaloi punasipuli ohkaisiksi viipaleiksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lado juustokuutiot, tomaatti-, oliivi- ja sipuliviipaleet tasaisesti joka puolelle. Ripottele pestoa pienellä lusikalla sinne tänne täytteiden päälle.

Paista keskitasolla 200 asteessa 30min. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä, makusi mukaan.
Itse pidin tästä sekä kylmänä että lämpimänä.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More