MENU

Baileys-kakku.

Ei tätä kakkua suotta kehuta ja hehkuteta joka toisessa blogissa.
Älyttömän hyvää! :)

Koristelu nyt on öööö... No, voisi se olla kauniimpikin... :D Tuo sydänkin esimerkiksi on hieman liikaa tuossa keskellä ja pursotukset nyt on mitä on. Mutta tekemällähän sitä oppii! Tämän kakun väreistä tykkään joka tapauksessa.

En löytänyt tuolloin mistään mascarpone-juustoa, vaikka miten hain joka paikasta :( Käytin sitten sen sijaan vaniljatuorejuustoa 200 g ja mielestäni se sopi tähän oikein mainiosti.

Mihin muihin leipomuksiin ootte käyttäneet Baileysia? Onko kokemuksia?

BAILEYS-KAKKU (20 cm vuokaan)

n. 140 g Digestive-keksejä
50 g voita tai margariinia
1 prk (2.5 dl) Flora vispiä
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
1.5 dl Baileysia
5 liivatelehteä
2 dl tomusokeria

Minulla ei ollut sen paremmin valmistusohjeita tähän, kunhan vain tein. :D Jotensakkin näin:

Pohjaa varten sekoitetaan sula rasva ja keksimurut, ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle, johon on laitettu leivinpaperi.

Vaahdotetaan kerma. Liivatteet laitetaan kylmään veteen likoamaan. Sekoitetaan toisessa kulhossa keskenään tasaiseksi mascarponejuusto, baileys ja tomusokeri. Kerma lisätään baileys-seoksen joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Sulatetaan liivatelehdet kiehuvaan nestetilkkaan ja valutetaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen kerma-juustoseokseen. Sitten vain kipataan se vuokaan ja laitetaan hyytymään jääkaappiin.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More