Tämä on mukava leipä tehdä, jossei halua tai jaksa muotoilla vaikkapa sämpylöitä. Tässä leivässä nimittäin levitetään vain taikina pellille, ei muotoilla sen paremmin mitään.
PEHMEÄ PELTILEIPÄ
½ l piimää
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl kauraleseitä
2 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
PÄÄLLE:
kauralesettä
noin 2 dl juustoraastetta
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva piimään. (Itse käytän kuivahiivaa, jolloin valmistus on hieman erilainen). Lisää loput ainekset ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina sen päälle ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle hiukan kauralesettä sekä juustoraaste. (Itse laitan juustoraasteen aina taikinan sekaan, makuasia).
Kohota leipää ilman leivinliinaa noin 20 minuuttia. Paista 225 asteessa hieman keskitason alapuolella noin 15 min, kunnes leipä on kypsää. Anna leivän jäähtyä hiukan ja leikkaa sitten reiluiksi ruuduiksi.
Ja ps. vaikkei jääkaapissa sattuiskaan olemaan piimää, niin maito sopii tähän myös. Itsekin tämän teen yleensä maidosta, sillä en juo piimää.
½ l piimää
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl kauraleseitä
2 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
PÄÄLLE:
kauralesettä
noin 2 dl juustoraastetta
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva piimään. (Itse käytän kuivahiivaa, jolloin valmistus on hieman erilainen). Lisää loput ainekset ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina sen päälle ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle hiukan kauralesettä sekä juustoraaste. (Itse laitan juustoraasteen aina taikinan sekaan, makuasia).
Kohota leipää ilman leivinliinaa noin 20 minuuttia. Paista 225 asteessa hieman keskitason alapuolella noin 15 min, kunnes leipä on kypsää. Anna leivän jäähtyä hiukan ja leikkaa sitten reiluiksi ruuduiksi.
Ja ps. vaikkei jääkaapissa sattuiskaan olemaan piimää, niin maito sopii tähän myös. Itsekin tämän teen yleensä maidosta, sillä en juo piimää.