MENU

Banaaniaurinko.

Tämän kakun ohjeen löysin Hellapoliisilta, jolta löytyy varmaan sadoittain kaikkia aivan ihania ohjeita!

Harmittaa kovasti, kun itse epäonnistuin tässä, sillä en tuolloin vielä (vuosi pari sitten) hallinnut täysin liivatteiden käyttöä ja kakku ei yksinkertaisesti hyytynyt tarpeeksi. Tässä se näyttää vielä suhteellisen hyvin hyytyneeltä, mutta pari minuuttia kuvan ottamisesta, niin se alkoi valua lautaselta mokomakin :( Tosi hyvänmakuinen ja raikas tämä kakku joka tapauksessa oli, vaikkei rakenne vastannutkaan odotuksia!


BANAANIAURINKO

1 pkt kaurakeksejä (175g)
75 g margariinia

täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl maustamatonta jugurttia
150 g appelsiinimarmeladia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua

kiille pinnalle:
3-4 banaania, 2 dl appelsiinimehua, 1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit, sulata sulan margariinin joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Sekoita jugurtti, appelsiinimarmeladi, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita täytteeseen. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli.

Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä. Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi siten, että sisempi rengas menee hieman uloimman renkaan päälle. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden pinnalle. Anna kakun vielä hyytyä kylmässä hetki. Irrota kakku tarjoiluvadille.

* * * *

"Eniten tarvitsemme elämässä ihmistä,
joka rohkaisee meitä tekemään sen mitä osaamme."
-Ralph Waldo Emerson-

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More