MENU

Raparperi-rahkapalat.

Tätä tein jokunen kesä sitten. Raparperin, ihanan murean taikinan ja rahkan sekoitus oli minulle uusi, ja ihastuin siihen heti. Raparperia oon kyllä syönyt pienestä asti, mutta tällaista herkkua en ikinä ennen. Tätä on tehtävä uudestaan ehdottomasti !


RAPARPERI-RAHKAPALAT (NOIN 20 PALAA)

POHJA:
175 g margariinia
1½ dl sokeria
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

RAPARPERIHILLOKE:
500 g (4 vartta) raparperia
tilkka vettä
1 dl sokeria

TÄYTE:
500 g maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 munanvalkuainen
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
½ dl raperperimehua kattilasta

Vuoraa uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota rasva ja sokeri. lisää joukkoon keltuainen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.

Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä ja painele taikina uunivuoan pohjalle.

Puhdista raparperit ja pilko ne kattilaan. Lisää tilkkanen vettä + sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä raparperihilloke hautumaan kannella peitettynä noin 15 minuutiksi.

Levitä hilloke vuokaan piirakkapohjalle. Säästä liemi täytteeseen.

Sekoita rahkatäytteen kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan raparperi-hillokkeen päälle ja murustele loppu taikina täytteen päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä piirakasta suorakaiteen muotoisia paloja, esimerkiksi.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More