Alkuperäisessä ohjeessa rahkana oli pelkästään maitorahkaa, mutta itse laitoin toisen purkin maitorahkan sijasta vaniljarahkaa. Sopi mielestäni todella hyvin.
Tämä kakku on ihanan mehevä, edes pohja ja reunatkaan eivät ole kuivia. Lopputulos oli todella herkullinen, pidin todella paljon ja maistui myös muillekkin!
VANILJARAHKA-OMENAPIIRAKKA
(NOIN 8:LLE)
POHJA:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE:
1 prk maitorahkaa
1 prk Valion maustettua rahkaa vanilja
2 dl kuohukermaa
2 munaa
1½ dl sokeria
puolen sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
PÄÄLLE:
3 omenaa
sokeria
kanelia
Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja kardemumma. Voitele irtopohjavuoka (24 cm). Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja lado täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle makusi mukaan kanelia ja sokeria. (Eli mun versiooni tulee aina PALJON kanelia!)
Paista 175 asteessa noin 1 h. Anna jäähtyä ja irrota vasta sitten.